Bröllopsservisen 2017-05-14T19:25:58+00:00

Det Kungliga Bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling den 19 juni 2010

Det Kungliga Bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling.Till Det Kungliga Bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling den 19 juni 2010 har Den Officiella Bröllopsserien utarbetats.Produkterna säljs till förmån för Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse vars syfte är att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige.Till Den Officiella Bröllopsserien har Gustavsbergs Porslinsfabrik tagit fram en bägare och vas med en handmålad kantrand samt med Den Svenska Tronföljarkronan, samt en skål serie i tre storlekar dekorerat med ett grafiskt mönster där man funnit inspiration på Drottningholms Slott.Samtliga produkter ovan finns i två färgställningar: vitt och guld samt blått och guld. Dessutom tillverkas en klassisk minnestallrik. Samtliga produkter är i äkta benporslin och har presenterats och godkänts av Hovet.

Glädje, fest och omtanke

Lördagen den 19 juni 2010 är en dag av glädje och fest som kommer att utmärka sig i de svenska historieböckerna; dagen för giftermålet mellan HKH Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling. Här på Gustavsbergs Porslinsfabrik är vi stolta över att få vara en del av de nationella festligheterna som en av leverantörerna till Den Officiella Bröllopsserien.
Det Kungliga Bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling.

Det innebär att en del av intäkten från denna produktserie går till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse vars syfte är att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige.

 

Inspiration och tradition

Stjärnan - symbolen på porslinetMönstrets estetik är inspirerad av ett befintligt grafisk mönster på Drottningholms Slott. Originalmönstret tillkom i samband med Rikssalens renovering 1846 som initierades av Oskar I och drottning Josefina. Fredrik Wilhelm Scholander ritade den nya inredningen, inklusive mönstret. Mönstret har förenklats från sitt ursprung och Svenska Tronföljarkronan förstärker den personliga prägeln. Stjärnan är en variation på Nordstjernan, en annan välkänd svensk nationalsymbol.

 

Den officiella Bröllopsserien – Bildgalleri –

Den Officiella Bröllopsserien
Nu följer vi traditionen och tillverkar åter minnesgåvor till ett Kungligt Bröllop. Tidigare exempel är den klassiska ”Ulriksdalsservisen” som var folkets bröllopsgåva till dåvarande Kronprinsparet Gustav Adolf och Louise år 1923. Även vid Hans Majestät Kung Carl XVI vigsel med Hennes Majestät Drottning Silvia 1976 tillverkades minnesprodukter som ännu är efterfrågade.Samtliga produkter från Gustavsbergs Porslinsfabrik tillverkas i benporslin med äkta gulddekor. Det äkta guld som används är inte diskmaskinsbeständigt under längre period.
Blå bägare med handmålad rand i äkta guld. Vit bägare med handmålad rand i äkta guld. Minnestallrik med foto.
Blå bägare med klöver och krona med årtal i guld och handmålad kantrand i guld. Vit bägare med klöver och krona med årtal i guld och handmålad kantrand i guld. Minnestallrik med svartvitt foto. Dekorram samt kantrand, text med datum i guld. Klöver och krona med årtal i guld.
Blå vas med handmålad rand i äkta guld. Vit vas med handmålad rand i äkta guld. Blå skål med mönster i guld.
Blå vas med klöver och krona med årtal i guld och handmålad kantrand i guld. Vit vas med klöver och krona med årtal i guld och handmålad kantrand i guld. Liten skål (3dl) 11 cm, blå med dekor på utsidan
Vit skål med mönster i guld. Blå skål med mönster i guld. Vit skål med mönster i guld.
Liten skål (3dl) 11 cm, vit med dekor på utsidan Mellan skål (7dl) 17 cm, blå med dekor på insidan Mellan skål (7dl) 17 cm, vit med dekor på insidan
Stor skål vit med dekor på utsidan. Stor skål blå med dekor på utsidan.
Stor skål (2,5l) 24 cm, vit med dekor på utsidan Stor skål (2,5l) 24 cm, blå med dekor på utsidan. Bilden saknas f.n.

Komplettera med vår servis Lyx

Komplettera den officiella bröllopsserien med vår servis Lyx...
Komplettera bröllopsserien med vår servis Lyx
Komplettera gärna delarna i ”Den Officiella Bröllopsserien” med vår servis Lyx.
Hämta hem vår specialkatalog
Den Officiella Bröllopsserien
Med anledning av att vi nu följer traditionen och tillverkar minnesgåvor till ett Kungligt Bröllop så har vi också tagit fram en katalog i fyrfärg, tillsvidare finns katalogen för nedladdning.
Ladda hem katalogen
Klicka här för att hämta hem katalogen»

Om Den officiella Bröllopsserien

Bägaren och Vasen
Formgivare Christina StrandbergDen Officiella Bröllopsserien som är framtagen i samband med giftermålet mellan HKH Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling.
”Tro det eller ej, men ett Kronprinsessbröllop hade jag i tankarna då jag för ett par år sedan först ritade bägaren. I mitt ”bildminne” såg jag en prinsesskrona framför mig.Volymen är anpassad så att den kan användas till mycket: naturligtvis att dricka ur, men även som t ex liten vas eller pennställ” berättar Christina Strandberg. Då bägaren uppskattades av Hovet efterfrågades en större variant. På extremt kort tid togs då vasen till ”Den Officiella Bröllopsserien” fram.Skålarna
Den lilla skålen (3dl) kan användas bl a som plockskål eller för karameller och liknande. Mellanskålen (7 dl) kan du äta soppor ur eller ha dina plommon i på byrån, medan den stora skålen (2,5 l) främst lämpar sig som frukt- eller salladsskål eller för olika uppläggningar. Trevliga presenter och konstverk i sig.Minnestallriken
Många är det som samlar på ”minnestallrikar”. Nu kan du komplettera tallrikarna från Gustavsberg till Kung Carl XVI Gustafs och Drottning Silvias bröllop. Tallriksmodellen är densamma och formgiven av Stig Lindberg på 1950-talet.Övrigt av intresse
Den Officiella Bröllopsserien presenteras i ett pressmeddelande på kungahuset.se.Den Officiella Bröllopsserien lanserades på Formex 21 januari Läs mer »Video från Formexmässan om Den Officiella Bröllopsserien från SVT. Se inslaget »Även TV4 var på plats och filmade från mässan. Se inslaget »Porslinsfabriken i Svenska Dagbladet i samband med bröllopsserien. Läs mer »Svensk Damtidning har ett repotage med bröllopsserien. Läs mer »Se Expressens video inslag med ett kort repotage om bröllopsserien. Läs mer »

Se vår reklamfilm – Det Kungliga Bröllopet

  • Senaste nytt

 

 

Vi spelade in en reklamfilm som presenterades i samband med bröllopet.

 

Licensbrev - Gustafsberg
:: Licensbrev från Kungliga Slottet – Den Officiella Bröllopsserien »
Om Porslinsfabriken
Gustavsbergs Porslinsfabrik är Sveriges enda porslinsfabrik och Nordens enda benporslinstillverkare. Dessutom svenskägd och med all produktion i Sverige. Närproducerat med bl a grön el som vittnar om vårt miljöengagemang samt svensk miljö- och arbetslagstiftning.För ytterligare information samt bilder kontakta Gustavsbergs Porslinsfabrik:
Gustavsberg Porslinsfabrik – Chamottevägen 2 , 134 40 Gustavsberg
Tel 08-570 35 663. Fax 08-570 34 398 E-mail info@gustavsbergsporslinsfabrik.se
Translate »